Hurkával és kolbásszal is kínálták az év első véradóit Salgótarjánban

Azok, akik saját készítésű hurkával, kolbásszal más finomsággal töltenék fel az éléskamrát általában az év első heteire időzítik a disznótort.

Az is jól ismert tény, hogy az esztendő elején malachúst kell enni, mivel a jószág kitúrja a szerencsénket. Ezen felbuzdulva első alkalommal szervezett disznótoros véradást a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete pénteken.

Fotó: nool.hu

– Év elején, az ünnepeket követően általában lecsökken a vérkészlet. Mivel karácsonyt megelőzően sokan részt vesznek a véradásokon, így januárban és februárban kevesebb donor jelentkezik – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a megyei szervezet munkatársa. – Ezért döntöttünk úgy, hogy disznótoros finomságokkal csábítjuk be a segíteni szándékozókat az eseményre. 

Mint mondta, a hurkát, kolbászt és a kenyeret is helyi vállalkozók ajánlották fel. A véradás sikeres volt, már az első órában tizenöten nyújtották karjukat tűszúrása a Klapka György tér 4. szám alatt Civil Szolgáltató Központban. A szervezők abban bíznak, hogy a helyszín népszerű lesz a donorok körében, hiszen a hagyományos civil véradást is itt tartják majd február 21-én.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/01/hurkaval-es-kolbasszal-is-kinaltak-az-ev-elso-veradoit-salgotarjanban

Scroll to Top