X. Civil Véradás

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága kezdeményezésére, a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal, az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel együttműködve immár tizedik alkalommal került megszervezésre a Civil Véradás. 

A véradó program célja a véradás széleskörű népszerűsítése mellett a civil szervezetek társadalmi felelősségvállalásának erősítése. Kiemelten fontos a beteg embertársaink ilyen módon történő megsegítése, a vérellátás folyamatosságának biztosítása, hiszen vérkészítmények nélkül számos beteg felépülése vagy élete veszélybe kerülhet.

A X. Civil Véradás 2024. február 19-24. között a fővárosi, illetve minden vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ bevonásával került megszervezésre országszerte 88 helyszínen és 104 véradási alkalommal.

A központi megnyitó rendezvényre 2024. február 21-én, Budapesten került sor. A rendezvény fővédnökséget a korábbi évek gyakorlatát követve Dr. Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért elnöke, míg a védnökséget Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár vállalta el.

Az idén a véradás szervezéséhez a Magyar Cserkészszövetség is segítséget nyújtott, hogy elsősorban a civil fiatal véradók jelenlétét bővítsük.

A rendezvénysorozat sikerességét bizonyítja, hogy minden alkalommal növekedett a véradók száma, a kezdeti adatokhoz képest már sikerült közel hatszorosára növelnünk a véradók számát. Megjelent véradó 3535 fő volt, melyből befejezett véradások száma 3000 db, míg az első véradók száma 296 volt. Ez volt az eddigi legsikeresebb Civil Véradás, amely a helyszínek és a sikeres véradások számában is megmutatkozott.

Nagy öröm számunkra, hogy véradásról véradásra sikerül egyre több véradót megszólítani, és hogy egyre több helyszín csatlakozik az eseményhez.

Köszönjük a véradásszervezők áldozatos munkáját, és köszönjük a véradók önzetlen segítségét!

https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index.html?o=700

Scroll to Top