A nagy hagyományokkal bíró ökölvívás is bemutatkozik majd

A június 13-ai Sportkavalkád elnevezésű sportágválasztón az egykori és jelenlegi salgótarjáni sportegyesületek, sportágak mutatkoznak majd be. Az ökölvívás régóta fontos szerepet tölt be a városban.

Fotó: nool.hu

Salgótarjáni Boksz SE 2008-ban alakult, azzal a céllal, hogy minél több gyerekkel megszerettessék az ökölvívást. 

– Szerettük volna, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok ne az utcán adják ki az erejüket, hanem a bokszteremben. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sikerrel jártunk e téren. Évente több versenyen veszünk részt, melyen tanítványaink rendszeresen dobogós helyen végeznek. Idén már többször is ringbe léptünk – mutatta be az egyesületet Botos Tibor edző.

A hétszeres felnőtt magyar bajnok, Botos Tibor három olimpián is kerettag volt, mégsem szerepelhetett ötkarikás játékokon. Karrierje során (az 1982-83-as katonaságot leszámítva) végig az SBTC színeit képviselte. 1981-ben az év ökölvívójának választották, a világranglistán pedig második volt. Az 1985-ös budapesti Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, majd egy évvel később az amerikai világbajnokságon ötödik lett. Két évtizedes pályafutása során egyszer sem ütötték ki. A megyéből ő próbálta ki először a profi bokszot, Ausztria bajnoka is volt.

Az SBSE mestere portálunknak elmondta, hogy a Sportkavalkádon az egyesület tagjai párokban mutatják be a sportágat, majd az érdeklődő fiatalok maguk is kipróbálhatják a különböző mozdulatokat, iskolázás és árnyékolás is szerepel majd a programban. Edzéseikre már 8-10 éves kortól várja a kihívást kereső fiatalokat, a foglalkozásokat a volt Pécskő kávézó helyén, egy jól felszerelt bokszteremben tartják, hétfőtől péntekig 16 órától.

https://www.nool.hu/helyi-sport/2024/06/okolvivas-sportkavalkad-salgotarjan-botos-tibor

Scroll to Top