Az íjászat rejtelmeibe több szakosztály is bevezet

A június 13-ai Sportkavalkád elnevezésű sportágválasztón az egykori és jelenlegi salgótarjáni sportegyesületek, sportágak mutatkoznak majd be. Az íjászat szépségeibe több szakosztály is bevezet.

Fotó: nool.hu

Tarján Íjász Egyesület 2002-ben alakult. Magasan képzett oktatóik segítenek az íjásztechnika tökéletes elsajátításában, de felnőtt tagjaiknak versenyzési lehetőséget is kínálnak. Az íjászat azonban hasznos szabadidős tevékenység is, hobbinak is kiváló választás. 

A fiatalabb korosztály oktatására, az utánpótlás-nevelés érdekében szoros együttműködést ápol az Európai Íjászsportolók Alapítványával. Itt nemzetközi szintű oktató segít a tanulásban. Az egyesület több nemzetközi és hazai versenyt rendezett már sikerrel. Az íjászedzéseket Karancsalján tartják biztonságos körülmények között, Prém Dorián és Kósy Nándor segíti az íjászok felkészülését.

Salgótarjáni Rózsaszín Párducok íjász szakosztálya 2012 végén alakult. A klub az alakulástól kezdve a Magyar Íjász Szövetség teljes jogú tagja. A szakosztálynak az eltelt 12 év alatt felnőtt, illetve gyermek tagjai is voltak. Az elmúlt években többször tartottak íjászbemutatókat: ott voltak egyebek mellett Eresztvényben, a tóstrandi gyerektáborban, lovastáborokban, Karancskesziben az ADHD-s gyerektáborban és Baglyason is. Ezeken a helyszíneken alkalmanként lehetősége volt a résztvevőknek az íjászat kipróbálására, ezzel is népszerűsítették a sportágat és az egyesületet. 

A szakosztály tagjai a gyakorlásokat saját maguk szervezték meg, vagy közös edzéseket tartottak, ahol bárki kipróbálhatta az íjászatot. A szabadtéri foglalkozást a nyári szezonban a Dolinkában, télen pedig a salgótarjáni Kereskedelmi szakközépiskola tornatermében tartották. Íjászaiknak több alkalommal sikerült kiemelkedő eredményeket elérniük hazai és nemzetközi versenyeken, számos országos bajnoki érmet is szereztek sportolóik. A többéves gyakorlatnak megfelelően visszatérően rendeznek bemutatókat, oktatásokat gyerekek és felnőttek részére egyaránt, melyekkel népszerűsíthetik az íjászatot és az egyesületet. A szakosztályt Pozsonyi István vezeti.

Mindkét szakosztály bejelentkezett a június 13-ai Sportkavalkádra, ahol az érdeklődők kézbe is vehetik majd az íjakat, és kipróbálhatják, hogyan tudnak célozni.

https://www.nool.hu/helyi-sport/2024/06/az-ijaszat-rejtelmeibe-tobb-szakosztaly-is-bevezet
Scroll to Top