Kutyás, motoros és darts stand is várja majd a fiatalokat

A június 13-ai Sportkavalkád elnevezésű sportágválasztón az egykori és jelenlegi salgótarjáni sportegyesületek, sportágak mutatkoznak majd be. A csütörtöki rendezvényen több nem hétköznapi egyesület is bemutatkozik.

Fotó: nool.hu

Nyeregre pattannak

Karancs Motorsport Egyesület 2018-ban alakult, szívesen várják a terepmotorozással megismerkedni kívánó fiatalokat és idősebbeket, korhatár nélkül. Bár azt érdemes figyelembe venni, hogy az enduro (terepmotorozás) erős fizikai és idegrendszeri igénybevételt kíván. 

Az endurozás szépsége abban rejlik, hogy a természetben motorozhatunk, sokszor gyalog megközelíthetetlen helyekre juthatunk el, valamint a környezet által kínált akadályokat is le kell küzdeni. Ezáltal rengeteg szép helyet lehet felfedezni, látni és jó kis közösségek épülhetnek. Ezenkívül alapvető műszaki dolgokat is megtanul az ember közben.

A kétnapos versenyeken 2-4 alkalommal kell egy 30-70 kilométeres kört teljesíteni a megadott időre. Ezekben kettő vagy három speciális mért szakasz van, ami egy különpróba. Ezeket fotocellás időmérés alatt kell teljesíteni. Az idők összeadódnak, és az nyeri a megmérettetést, aki a leggyorsabban és időbüntetés nélkül végigmegy a körökön. Különböző kategóriák léteznek, a gyerekeknek például egy rövidített, könnyebb pályát kell teljesíteniük.

A Sportkavalkád keretében több motort is bemutat majd az egyesület.

Nyilakat vesznek a kezükbe

Klub SESE Darts Team 2023-ban alakult egy helyi, illetve helyi illetőségű baráti társaság tagjaiból a Sport Salgó Kft. szakosztályaként. A Klub SESE Darts Team számos tagja rendszeresen indult hazai és külföldi versenyeken az elmúlt években, amelyeken szép sikereket értek el. 

A szakosztály elsődleges célkitűzése, hogy megismertessék a dartsot, mint sportágat az emberekkel. Emellett szeretnénk felkelteni az érdeklődésüket is a játék iránt. Ennek fényében rendszeresen tartanak nyílt edzéseket, amelyekre bárkit szívesen fogadnak, ha ki szeretné próbálni magát vagy megtanulná a darts alapjait.

Segítenek a jó kutya-gazdi kapcsolatban

A Kutyajó Kutyasuli 2023 februárjában alakult Salgótarjánban. Vezetője és kutyaoktatója Kissné Tarjányi Viktória, segédoktatója pedig Szabó Zsanett. Mindketten többéves kutyás tapasztalattal rendelkeznek, akik segíteni szeretnének a jó kutya-gazdi kapcsolat kialakításában.

Aki szeretné, hogy kutyusa szépen sétáljon, szót fogadjon, visszatérjen a gazdájához, szocializált legyen, helyben maradjon, trükköket tanuljon és elvégezze az alap engedelmességi feladatokat, akkor a kutyaiskola kitűnő választás lehet. A foglalkozásokon a kutya és a gazda is remekül érezheti magát. 

A kutyasulis oktatást szombatonként a Besztercén 15 órától, míg vasárnaponként a Kemerovón 10 órától tartják, a Sportkavalkádon pedig bárki megnézheti, hogyan dolgoznak az állatokkal.

https://www.nool.hu/helyi-sport/2024/06/kutya-motor-darts

Scroll to Top