Taroltak a nógrádi alapítvány íjászai

Az elmúlt hétvégék igen eredményesek voltak a karancsaljai íjászok számára. Az Európai Íjászsportolók Alapítvány tanulói mesterükkel együtt ismét megmutatták, hogy mire képesek.

Fotó: nool.hu

A nemrég megtartott Malév Kupa egyben a magyarországi GP sorozat második állomása is volt, itt Kósy Nándor az olimpiai íjat használók versenyszámának 50 évesek feletti korosztályában nem talált legyőzőre. Az alapítvány vezetője, edzője az alapszakaszban egy ponttal lemaradva a második helyen kvalifikálta magát a folytatásra, majd minden párbajt megnyerve kiérdemelte az aranyérmet a 60 méteres távon. 

Debrecenben is taroltak az alapítvány tagjai, a XVII. Letizia Kupán, ami egyben a GP harmadik állomása volt. Prém Diána Jázmin a csigás kategória U18-as korosztályában, 50 méteres távon 599-es pontszámmal lett első. Vágvölgyi Ádám az olimpiai reflex kategória U21-es korosztályában 70 méteres távon 512 körrel, míg Kósy Nándor szintén olimpiai reflex kategóriában, 50+ korosztályban, 60 méteren 626-os kiemelkedő pontszámmal érdemelték ki az első helyezést.

Másnap a Suli Íjász Bajnokságon Prém Diána Jázmin a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium tanulójaként csigás kategóriában nagyon szép eredménnyel, a maximális 720 pontból 670-es pontszámmal tudta megszerezni az első helyet. Máté Zoé a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium tanulójaként olimpiai reflex kategória U18-as korosztályában, míg Vágvölgyi Ádám a Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium tanulója szintén ebben a kategóriában aranyérmet érdemelt ki. A két hétvége összesített eredménye így hét versenyszámban hét aranyérem lett. 

https://www.nool.hu/helyi-sport/2024/06/nogradi-alapitvany-ijaszat

Scroll to Top