A Duci Csapat Egyesület a közelmúltban Bátyán, a „Fokhagyma Fesztiválon” járt, ahol kiváló főztjükkel ismét elvarázsolták a zsűri tagjait, illetve a közönséget is. Így tehát most sem maradtak jutalom nélkül, mert egy aranydiplomával és két serleggel díjazták munkájukat. A csoport helyszínen töltött napjáról, élményeiről Czakó Zoltánné, az közösség elnöke számolt be lapunknak.
Karancslapujtő/Bátya. – Varajti Gábor bátyai lakossal a helyi „Park Party”elnevezésű rendezvény előtt vettem fel a kapcsolatot. Évek óta hallott már a csapatunkról, és szeretett volna részt venni az eseményen. Ez meg is történt. A gasztronómiában pedig úgy illik, hogy aki hozzánk érkezik, azokhoz mi is ellátogatunk, kilométertől függetlenül – kezdte szavait az egyesület elnöke.
A közelmúltban egy ilyen eseményen jelent meg a Duci csapat. Kora reggel indultak útnak a Kalocsa melletti kis faluba, a bátyai „Fokhagyma Fesztiválra”.
Németh József, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség
Vendéglős és Hagyományőrző Bizottságának elnöke
személyesen is gratulált a Duci csapatnak.
Mellette jobbra Czakó Zoltánné
Czakó Zoltánné hozzátette, érkezésükkor azzal szembesültek, hogy a hírük előbb ért oda, mint ők. A falu közepén lassítottak, ahol a boltból egy idősebb hölgy sietett ki. Útbaigazítást adott a társulatnak, illetve meglátva az egyesület nevével ellátott gépjárművet szívélyesen köszöntötte őket.
– Természetesen a rendezvény helyszínén, egyszerre húszan akartak segíteni, szinte mindenki velünk foglalatoskodott. Nagy volt az öröm mindkét fél részéről. Ezt követően palóc asztalkendővel elkezdtük szorgosan díszíteni sátrunkat, majd a kilencedik „Fokhagyma Fesztiválon” bemutattuk a hazai ízeket is. A vendégeknek készítettünk palócgulyást, göndörpatás sülteket, petrezselymes burgonyát, illetve a zsűrinek fokhagymát chipssel fűszerezve is tálaltunk fel. Az ételek mellé kovásztalan kenyér is dukált – mesélte az elnök.
Kitért arra is, hogy az „Apáca show” című műsoruk minden jelenlévőt a színpad elé csalogatott. A produkciót az elejétől a végéig hatalmas tapsvihar kísérte.
Hangsúlyozta: Németh József, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség Vendéglős és Hagyományőrző Bizottságának elnöke személyesen is gratulált a sátrukban. Egyúttal meghívta a csapatot Kalocsa egyik hangulatos vendéglőjébe, ahol hűtött görögdinnyével kedveskedett a tagoknak.
A Duci Csapat Egyesület egy újabb felejthetetlen élménnyel gazdagodott, hiszen fantasztikusan érezték magunkat a fesztiválon. Nem utolsó sorban pedig továbbvitték Nógrád megye jó hírnevét is, és egy aranydiplomával, illetve két serleggel térhettek haza.
Gerhát Karina
(Forrás: www.nhc24.hu)