A sakktábla mellé is beülhetünk a Sportkavalkád programjában

A június 13-ai Sportkavalkád elnevezésű sportágválasztón az egykori és jelenlegi salgótarjáni sportegyesületek, sportágak mutatkoznak majd be. A sakkozók is kapnak egy standot, ahol bárki tábla mellé ülhet.

Fotó: nool.hu

Nógrád sportéletének a kezdetektől fogva – mintegy száz éve – mindig meghatározó részét képezte a sakk, mint sportág. A vármegye egyetlen aktív sakkegyesülete jelenleg a Salgótarjáni Tehetséggondozó SE, amelyet 16 évvel ezelőtt Klenóczky Sándor és Patai József hozott létre.

Az egyesület elsődleges célja az ifjúsági sakk fellendítése, az utánpótlás nevelése és a versenyeztetés. Az egyesület fiatal tehetségei a felnőtt csapat tagjaiként sikerrel szerepeltek már a Heves-Nógrád megyei csapatbajnokságban, a regionális ifi csapatbajnokságon és az országos ifjúsági versenyeken – például diákolimpiákon, korcsoportos sakkbajnokságokon – is. 

A képzéseket 14 éven keresztül a salgótarjáni Gagarin Általános Iskolában tartották, 2022 nyarától már a Balassi Bálint Megyei Könyvtár ad lehetőséget a sakkedzések megtartásához. Ezeket szerdán és pénteken tartják 15 és 17 óra között. Péntekenként az edzések felnőttek és ifik részére szólnak, míg a szerdai foglalkozásokra kizárólag ifiket várnak.

A Sportkavalkád keretében majd bárki próbára teheti taktikai tudását, vagy épp megismerkedhet a lépésekkel.

https://www.nool.hu/helyi-sport/2024/06/a-sakktabla-melle-is-beulhetunk-a-sportkavalkad-programjaban

Scroll to Top