Kavalkád: több mint két tucat sportágat próbálhattak ki Salgótarjánban

Rengeteg sportág bemutatkozott csütörtökön a salgótarjáni sportcentrumban megtartott sportágválasztón. A Sportkavalkád keretében az ovisok és a diákok kiválaszthatták a számukra legszimpatikusabb mozgásformát.

Fotó: nool.hu

A rendezvény ötletét az adta, hogy még a párizsi olimpia előtt bemutassák Salgótarján ismert és kevésbé ismert sportágait a diákoknak. Az eredeti időpontban, két hete az eső még közbeszólt, csütörtökön azonban a néha szemerkélő eső ellenére is megrendezték a Sportkavalkád elnevezésű sportágválasztót.

Különféle sportágak képviselői várták az érdeklődőket

Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében a nap során folyamatosan érkeztek az ovis, az általános-, majd középiskolás csoportok, amelyek sorra látogatták az egyes standokat, és pecsételtették a „menetlevelüket”.  Mindeközben a színpadon folyamatosan váltották egymás az egyesületek képviselői, akik itt is be tudták mutatni sportágaikat, eredményeiket és meghívhatták a gyerekeket edzéseikre.

A bemutatott sportágak elég széles skálán mozogtak. A hagyományos, a városban nagy hagyománynak örvendő olimpiai sportágak nagy népszerűségnek örvendtek. Az atlétáknál például helyből távolugrás és célbadobás is szerepelt a programban, a vívóknál fegyvert foghattak a kezükbe, az ökölvívóknál pedig kesztyűt is húzhattak. Bár jelenleg nem sok lehetőség van síelni, az SBTC-ben újraalakuló sífutás és biatlon is kapott egy sátrat. Nem hiányozhattak a városnak sok sikert hozó, nagy létszámmal működő cselgáncsozók, karatékák, tájfutók, spartanosok, sakkozók sem.

A csapatsportágakat ismerik talán a legjobban a városban, de nekik sem árt, ha testközelbe tudják vinni a játékot, így a sportcentrumban bárki kipróbálhatta a focit, a kézit, a kosarat és a röpit is.

A kevésbé ismert sportágak is helyet kaptak, és lehetőséget arra, hogy ők is toborozzanak. A dartstól a futsalig, a rengeteg küzdősporton és táncstúdión keresztül a célbarúgásig mindenhol nyüzsögtek a gyerekek. De lehetőség volt jógázni, vagy megnézni egy kutyás bemutatót, lehetett lovagolni vagy éppen motorra pattanni.

Egy igazi versenyautó és két sárkányrepülő is reparkolt az aszfaltos területre. A legbátrabbak egy hatalmas darun a magasba szállhattak, ahol példátlan kiállítás nyílt előttük.

Az egyes állomásokon korábbi versenyzők és sportvezetők is feltűntek, akik megannyi bajnoki címmel és válogatottsággal öregbítették a város hírnevét. Az SBTC egykori kétszeres olimpikon hosszútávfutója, Mecser Lajos portálunknak elmondta, nagyon örül, hogy egy ilyen eseményen népszerűsítik a sportot és a mozgást, bízik abban, hogy minden évben lesz Sportkavalkád.

Egymásra is találtak a Sportkavalkád keretében

A rendezvény jó alkalom volt arra is, hogy a város sportegyesületeinek képviselői találkozzanak egymással, beszélgessenek esetleges összefogásokról, illetve pályázati lehetőségekről. A szervezők meg is vendégelték az egyesületek képviselőit és azok vendégeit.

A gyerekek belekóstolhattak azokba a sportágakba, amik szimpatikusak voltak, és otthon elmesélhetik, mit szeretnének mozogni. Az egyesületek képviselőivel beszélgetni ez sajnos egyre ritkábban fordulhat elő, egyre kevesebben hajlandóak versenyzői szinten sportolni, és munkát végezni a siker érdekében. Az ilyen rendezvények mellett fontos, hogy minden sportág méltó körülmények között fogadhassa az érdeklődőket, hiszen nem elég becsalogatni a gyerekeket, meg is kell őket tartani, ami talán még nehezebb feladat manapság. A nap során jó megfért egymás mellett az összes sportág, bemutatva erősségeiket.

Videó link: https://videa.hu/videok/nool/sport/sportkavalkad-sportagvalaszto-es-nosztalgia-sportnap-wSZdbjoNH45uvnb6?start=1.785401

https://www.nool.hu/helyi-sport/2024/06/kavalkad-tobb-mint-ket-tucat-sportagat-probalhattak-ki-salgotarjanban-fotok

Scroll to Top