Könyvhét: irodalmi rendezvények sokaságával készülnek Salgótarjánban is

Immáron 95. alkalommal nyitották meg csütörtökön a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtárban az Ünnepi Könyvhetet, amely számos programmal várja idén is a látogatókat.

Fotó: nool.hu

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) idén 95. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet, amelynek salgótarjáni nyitó ünnepségét csütörtökön délelőtt tartották meg a Balassi Bálint Könyvtárban. A rendezvényen elsőként Molnár Éva, a bibliotéka igazgatója szólt a megjelentekhez. Az esemény megnyitóján beszédet mondott még dr. Dániel Zoltán, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere is.

A köszöntők elhangzását követően dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, a Palócföld folyóirat főszerkesztőjének előadását hallgathatták meg az érdeklődők „A 12 legszebb magyar vers” címmel. A programsorozat keretén belül délután a Palócföld irodalmi, művészeti és közéleti folyóirat egyik lapszámának bemutatóján vehettek részt a látogatók, emellett a Ciróka baba-mama klub könyves foglalkozásán szórakozhattak szülők és gyerekek egyaránt. 

A könyvhét évről évre vonzza az érdeklődőket

Az Ünnepi Könyvhéten számos érdekes program várja még a művészetkedvelőket Salgótarjánban: pénteken 16 óra 30 perckor „A lélek legszebb éjszakára” címen Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színésznő fog felolvasó estet tartani. Szombaton 9 órától 12 óráig kézműves foglalkozáson színezhetnek, egyedi könyvjelzőt készíthetnek és az origami hajtogatást is kipróbálhatják a fiatalok, mindemellett társasjáték-partin mulathatnak a kicsik és nagyok egyaránt. Handó Péter író „Naplóváltó” című könyvének bemutatóját június 17-én, hétfőn, 16 óra 30 perckor fogják megtartani a könyvtárban. 

A Rónafalui Fiókkönyvtárban június 14-én, pénteken, 17 órakor a „Csak csendben, mutatom!” című előadáson nyugdíjasok mesélnek a falu történetéről, kézműveskedéssel színesítve a programot. 

https://www.nool.hu/helyi-kultura/2024/06/konyvhet-irodalmi-rendezvenyek-sokasagaval-keszulnek-salgotarjanban-is

Scroll to Top