Öt egészségmegőrző rendezvényt valósítanak meg Salgótarjánban

Pályázati támogatásból, széles körű összefogással valósul meg az egészségnap Salgótarjánban. Test, lélek, közösség címmel hirdetett pályázatot tavaly az egyik drogéria magyarországi vállalata, amelyen a Magyar Rákellenes Liga is eredményesen szerepelt. – A liga felkérésére a tíz hónapos projektet a salgótarjáni alapszervezet valósította meg Összefogással az egészségért Salgótarjánban programjával – tájékoztatta portálunkat Kreicsi Mária, a szervezet elnöke. – A pályázat támogatásával öt egészségmegőrző rendezvény, két városrészbe kihelyezett Egészség Roadshow, mozgásklub, egészség klub és önkéntes segítő munka valósul meg. 

Fotó: nool.hu

Lezajlott az első rendezvény az egészség jegyében

Mint mondta, a napokban megtartott Együtt egymásért az egészségért! szlogenű rendezvény is a projekt része volt, aminek a Balassi Bálint Könyvtár adott helyet. A program rövid prevenciós felvilágosító prezentációkkal kezdődött: Kreicsi Mária, a salgótarjáni szervezet elnöke, Feketéné dr. Zeke Ildikó vármegyei tiszti főorvos és Zeke Judit dietetikus tartott előadást. Azokat követően ingyenes szűrővizsgálatokon és tanácsadáson vehettek részt a jelenlévők.

– Az egészségnapi program ezúttal is összefogással, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház munkatársainak és a Rákellenes Liga önkénteseinek jóvoltából valósult meg – fogalmazott Kreicsi Mária, hozzátéve: – A rendezvényen a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanulói is szép számmal jelen voltak.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2024/06/ot-egeszsegmegorzo-rendezvenyt-valositanak-meg-salgotarjanban

Scroll to Top