Polgárőrök közreműködésével kaptak gondosórát a nógrádi szépkorúak

A Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége kiemelt feladatának tartja az idősekről való gondoskodást. Ennek köszönhetően hat szépkorú vehetett át gondosórát a szervezet segítségével a napokban Legénden.

Fotó: nool.hu

Vass Miklós, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke portálunknak elmondta: a polgárőrség szűkebb hazánkban az apró- és ifjú polgárőrök képzése mellett kiemelt figyelmet fordít a szépkorúakra is. – A kormány által elindított Gondosóra programnak köszönhetően, Tunkel Tamás, Legénd polgármesterének – aki egyben polgárőr is – a támogatásával a településen hat szépkorú kapott gondosórát a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének a segítségével – fogalmazott Vass Miklós, aki mellett Saskó István, a Gondosóra program Nógrád vármegyei vezetője is részt vett a készülék kezelésével kapcsolatban tartott beszélgetésen a napokban. Utóbbi programon Legénd önkormányzata egy kis reggelivel is kedveskedett a résztvevőknek.

Vass Miklós végül köszönetét fejezte ki Legénd önkormányzatának és Tunkel Tamás polgármesternek a támogatásért.

Gondosóra program: segítség egy gombnyomással

„A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított, ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett, magyar állampolgárság és belföldi bejelentett lakcím esetén alanyi jogon hozzáférhető jelzőkészülékes szolgáltatás, amelynek célja, hogy a felhasználók szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérésüket nem csak vészhelyzet esetén” – olvasható a program honlapján.

Hozzátették: az Európában egyedülálló Gondosóra programhoz egy 0–24 órás diszpécserszolgálat tartozik, ahol szakképzett diszpécserek nyújtanak segítséget a felmerülő problémák megoldásában, szükség esetén a kontaktszemélyek – kapcsolattartó családtag, szomszéd, barát, vagy opcionálisan szociális gondozó – bevonásával. Kiemelték továbbá, hogy a segítségnyújtás nem csak kizárólag vészhelyzet esetén elérhető, hanem hétköznapi, egyszerűbb problémákban is gyors támogatást jelent. A Gondosóra programba való jelentkezés ingyenes, a szolgáltatás pedig havidíjmentes és Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján, illetve órájában.

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2024/10/gondosora-szepkoruak-polgarorok

Scroll to Top