Az asztmával kapcsolatos kérdésekről, ehhez kapcsolódóan a táplálkozásról és a vízfogyasztás fontosságáról is szó esett azon az előadáson, amit élő közvetítésen keresztül is nyomon követhettek az érdeklődők.
Nem csak személyesen, hanem élő közvetítésen keresztül is nyomon követhették az érdeklődők az Asztma-LÉT Egyesület által szervezett előadást, aminek a napokban a helyi Május 1. Művelődési Ház adott otthont.
A résztvevők megkóstolhatták azt a cukormentes almás, epres, citromos turmixot is, amit a helyszínen Buj József dietetikus készített. Az előadáson többek között szó esett az asztmás rohamok elkerülése miatt orvosilag indokolt diétákról, a súlyvesztés előnyeiről és nehézségeiről, a máj védelméről, továbbá a májméregtelenítés és a vízfogyasztás fontosságáról is. Licskóné Balogh Sarolta, az egyesület elnöke tájékoztatta a témában az érdeklődőket, aki beszélt az allergiás asztma esetén javasolt keresztreakciók figyelembevételéről is.
– Buj József felhívta a figyelmet a kólafogyasztás káros hatásaira és a tüdőrákos betegek számára javasolt étrendről is beszélt – fogalmazott Licskóné Balogh Sarolta, aki azt is elmondta, hogy a jövőben is rendszeresen tartanak majd hasonló programokat.