Szeretetvendégségre várta Salgótarján központjában a helyieket a Szent Lázár Lovagrend

Folytatva a több évtizedes hagyományt idén is ételosztással tette szebbé az ünnepi várakozás időszakát a salgótarjániaknak a Szent Lázár Lovagrend.

– Ahogy az elmúlt évtizedekben, úgy idén is nagy örömmel szerveztük meg az Erzsébet téren a hagyományos szeretetvendégséget, ami a szokásos adventi programjaink sorába illeszkedik – tájékoztatott Sipos Ákosné, a Szent Lázár Lovagrend elnöke. – Ezúttal is egy tál meleg étellel kínáljuk a salgótarjániakat, nem csak a rászorulókat, bárkit szívesen vendégül látunk. 

Fotó: nool.hu

Mint mondta, ezúttal hétszáz adag gulyásleves készült, amiből jutott a hajléktalanszállókra, az anyaotthonba és a nappali melegedőbe is. Sipos Ákosné arra is kitért, hogy évről-évre egyre többen támogatják a jótékony kezdeményezést, ami így széles körű összefogás eredményeként valósult meg. Nógrád Vármegye Önkormányzata és a salgótarjáni városvezetés, de magánszemélyek és helyi vállalkozások is a kezdeményezés mellé álltak. A sátrat, a padokat és asztalokat pedig a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság biztosította.

– A gulyást idén is a salgótarjáni óvodák és iskolák étkeztetését ellátó Szakácstündér Kft. készítette el a Bolyai János Gimnázium konyháján. A szállításban pedig a Salgótarján és Térsége Egészségügyi Szociális Központja segítette a lovagrendet. Annak tagjai, önkéntesekkel kiegészülve osztották az ételt, mellé mandarint és szaloncukrot is – hangsúlyozta Simon Ákosné, aki azt is hozzátette: mindig nagy szeretettel adjuk a finomságot és mindig elfogy, az utolsó adag is. 

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/12/szeretetvendegsegre-varta-salgotarjan-kozpontjaban-a-helyieket-a-szent-lazar-lovagrend

Scroll to Top